Portrettfoto av Jette F. Christensen
Foto: Brandpeople
Gratis

Hva skjer med demokratiet i USA når polariseringen øker, og hva gjør det med forståelsen av vårt eget folkestyre? Foredrag med Jette F. Christensen.

Frem mot valget i november knyttes det stor spenning til om Donald Trump blir valgt som president og hva det vil gjøre med det amerikanske demokratiet. Polariseringen er allerede så sterk at USA har falt på demokratiske indekser. I dette foredraget får vi høre hvordan verdens rikeste realitystjerne vant valget sist og hvordan det amerikanske demokratiet ser ut i dag. Eller ikke ser ut. Vi får også høre om hvordan det amerikanske valget påvirker vår egen demokratiforståelse. 

Jette F. Christensen er statsviter og tidligere stortingsrepresentant. I dag sitter hun i Riksvalgsstyret og er Europaanalytiker i Altinget. Hun er aktuell med boken Demokratiet, det er oss - 10 sårbarheter i verdens beste folkestyre

 

 

Valg i USA

Gjennom denne foredragsrekken ser Askerbibliotekene nærmere på valget i USA, fake news og kildekritikk, og på hvordan dette påvirker vår egen demokratiforståelse, og den globale politikken.

Foto: Brandpeople

Mer om Asker bibliotek