Duvende båter og klirrende is i Vollen

Badeglede i Vollen
Bading i Vollen Foto: Vibeke Glosli

Båtbygging og isskjæring har vært viktig i Vollens historie. Nå er båtene ferdigbygget før de kommer hit, og isbitene klirrer godt i glasset når du nyter sommeren på brygga.

Finnes det egentlig noe bedre en solskinnsdag, enn å sitte på brygga i Vollen, lukke øynene og kjenne lokkende matdufter, mens du hører lyden av glade barn som hopper i havet utenfor Oslofjordmuseet?

Sommerliv

Det er nemlig et yrende folkeliv her nede ved sjøen i Vollen om sommeren, enten folk kommer med bil, buss, sykkel eller båt. Ikke bare finner du kommunens største bryggeanlegg for privatbåter her, men Vollen er også anløpssted for hurtigbåten som går mellom Aker Brygge, Slemmestad og Drøbak. Vel framme i Vollen kan du dykke, eller leie farkoster for å komme deg ut på fjorden. Noe fristende å bite i er også lett å finne, enten du er på utkikk etter en bedre middag eller noe søtt til kaffen. På Oslofjordmuseet kan du lære om Oslofjordens båt- og friluftslivshistorie. I nærheten kan du bade, blant annet på Fritzøestranda, som har fått kvalitetsutmerkelsen «blått flagg». Herfra er dessuten turen kort for et besøk i den historiske Selvikvillaen eller til å spille frisbee-golf.

Fine turer

Vollen er et godt utgangspunkt for en flott tur sørover langs et vakkert strekke av kyststien. Går du mot Elnes, får du en fin tur dels på grusvei, dels på lettere sti. Elnestangen er et yndet sted for overnatting i telt eller med hengekøye. Her finner du også Barnas blekkulfsti for de minste, der de lærer om dyreartene i området. Et annet turalternativ er turstien som Vollen Vel og Vollen historielag har laget, der du kan lære om lokalhistorien fra flere informasjonstavler underveis.

Handel og håndverk

Vel tilbake fra tur, kan du i Vollen sentrum få med deg gode kunst og håndverksopplevelser i form av galleri, smykkegalleri og keramikkverksted. Her er det også mange hyggelige nisjebutikker med høy kvalitet og lekre produkter. 

Fra øl til jordbær
Hvis du skulle få nok av sjøliv og softis på brygga (går det an?) er det ikke lange turen til en av de mer spesielle barene i området. Puben på Vettre kan til og med skilte med eget mikrobryggeri. Vollen og omegn er videre et område som er kjent for frukt- og bærdyrking. Det er gode muligheter for å skaffe seg jordbær på en deilig sommerdag, enten du vil ha dem ferdig i kurven eller plukke dem selv i åkeren.