Asker sentrum

Byliv i Asker sentrum
Byliv i Asker sentrum Foto: VibekeGlosli

By og land - hand i hand

I Asker sentrum kan du ha en deilig, avslappende sommerdag i urbane omgivelser. Eller du kan ta en tur i skogen, med lav eller høy puls.

Sommer i sentrum

Det er et rikt folkeliv i Asker sentrum på fine sommerdager. Folk som skal handle i små nisjebutikker eller i de kjente kjedebutikkene, låne bøker, gå på
kino, klippe håret, få massasje, gå på kafé, eller bare «være». Sitte med en is i hånden på en av fortauskaféene og se på folkelivet som flyter forbi. Her er det lett å finne et sted der du kan spise en bedre middag, enten du foretrekker at maten er kortreist, eller at den gir deg eksotiske assosiasjoner. Du kan også nyte kunst, eller bare slå av en prat med kjente du møter
på din vei. Asker sentrum er et levende sentrum med alle muligheter, og i sommer gleder vi oss til herlig, urbant sommerliv, både på dagen og kvelden.

Skogens ro, nesten i sentrum

DNT Asker turlag, har som utgangspunkt at du alltid skal ha en blåmerket sti i nærheten. Det er med andre ord ingen grunn til å sette seg i bilen om du ønsker å kjenne på skogens ro etter en travel dag i sentrum. Skiltene til den fine «Haugborunden» kan du se allerede mellom butikker og kaféer. Turen går dels på gangsti og vei, dels om kirkegården, dels på sti. Det er også verdt å ta turen innom staselige Asker kirke når den er åpen i sommer, for ro, skygge og en arkitektonisk opplevelse. Går du Haugsborunden med barnevogn eller rullestol, kan du enkelt justere ruten uten at du mister tråden på kartet av den grunn. Vil du gå en lengre tur, er det bare å fortsette opp til Semsvannet. Er du i det ekstra spreke hjørnet, kan du ta fatt på skråningen opp mot Skaugumsåsen og belønnes med en fantastisk utsikt på toppen. 

Semsvannet

Semsvannet er et av Askers mest populære utfartsmål, og her kan du lett nyte noen deilige sommertimer. Du kan gå eller løpe runden rundt vannet, og gjerne ta deg en dukkert underveis. NaKuHel har dessuten både kafé og flere aktiviteter å by på, og du kan beundre flotte Sem gjestegård med de omkringliggende bygningene. Her så Statens småbrukslærerskole dagens lys for drøyt hundre år siden. Like i nærheten finner du en av flere besøksgårder i Asker, der en søt gjeng med med nye alpakkalam gleder seg over sin første sommer. Flere gårder i Asker tilbyr opplevelser fra hesteryggen og der du kan se på kaninene eller kose med en hund eller to.

Full fart på Borgen

Borgen er et annet hyggelig område i nærheten av Asker sentrum. Med utgangspunkt i for eksempel Vardåsen kirke, kan du gå fine turer opp i skogen. En tur vi kan foreslå, er runden over Vardåsentoppen. Når vi snakker om Vardåsen: visste du at Askers eneste alpinbakke også er et yndet mål på sommerstid? En ting er selvfølgelig mosjonen du får av å ta beina fatt oppover den bratte bakken, men for dem som trives best på to hjul, er det også fantastiske sykkelmuligheter her på sommerstid. Husk bare å ta på hjelm før du setter utfor! På Borgen kan du også besøke kaféen på Innbyggertorget, bade i Bondivann, eller samle venner til en fotballkamp på kunstgressbanen ved ungdomsskolen. Det kan du for øvrig også gjøre på idrettsanlegget på Risenga, og på Føyka midt i sentrum. Skulle du bli lei av fotball, kan du nettopp på Føyka også bytte ball og spille en runde sandvolleyball. Har du enda ikke fått nok trening, finner du også Tufteparker, både på Risenga og på Borgen, nærmere bestemt ved tennisbanen på Trettestykket.

Et knutepunkt

Asker sentrum er i det hele tatt et godt utgangspunkt for mange ulike turer og opplevelser i sommer. Herfra går det tog i alle retninger, og du kan ta bussen fra Asker stasjon til lokasjoner over hele kommunen. Det er med andre ord ingen grunn til å sitte inne når solen skinner ute.