Sophia Hugo Cabo

Sophia Hugo Cabo er musiker oppvokst i Holmsbu. Hun har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med cello som hovedinstrument.

Sophia Hugo Cabo er musiker oppvokst på Hurum. Hun har sin machelor i utøvende klassisk cello fra Norges Musikkhøgskole og ett år master i kammermusikk fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm v/Edsberg Slott der hun spilte for Jakob Koranyi og Mats Zetterqvist. Nå fullfører hun sin mastergrad i utøvende cello ved Norges Musikkhøgskole hos cellist Bjørg Lewis.

Gjennom sin lidenskap for nettopp kammermusikken har Sophia fått spille for og lære av de fremste lærerne i Europa og deltatt som kammermusiker på Trondheim kammermusikkfestival, Amersham Midsummer Music Festival, Oslo Kammermusikkfestival, Kongsberg jazzfestival, turnert Vestlandet med bestillingsverk og mottatt diverse priser og talentutviklingsstipend, bl.a. Lars Grønhaugs minnefond og 1.pris ved Norges Musikkhøgskoles Kammermusikkonkurranse med pianokvartetten Clara Quartet.

I 2018-2019 spilte Sophia på en utlånt cello fra samlingen til Dextra Musica, Sparebankstiftelsen. Sophia er en allsidig cellist som i tillegg til kammermusikk og orkesterspill elsker utfordringer og variasjon i oppdragene hun gjør. Dermed har hun erfaring med alt fra musikalforestillinger, DKS-turné og gudstjenester til diverse eventer, TV- produksjoner, musikkvideoer og studioinnspillinger. Hun har gjennomført musikkvideoer og innspillinger med bl.a. Mugisho, Kalandra, Justin Jesso, Woodkid og Sei Selina.

Telefon:
99164614
E-post: