Kunstfoto – Kunsttrykk – Fotokunst

Jeg har bl.a. undervist i kunst-og håndverksfaget og da spesielt i faget keramikk/tegning i videregående skolen. Ved siden av undervisningen har jeg også i mange år hatt eget keramikkverksted og avholdt mange kurs. Nå jobber jeg primært med foto, noe som for meg tidligere kun har vært et medium til å dokumentere prosjekter, særoppgaver og i noen grad i forhold til foto-transfer på leire ifm produksjon av dreid keramikk og skulptur.

Mitt erfaringsgrunnlag fra faget «vev» ( er også utdannet i vev... ) tok jeg inn i min utførelse av keramiske gjenstander og skulptur. Og nå forsøker jeg å utforske de sanselige kvalitetene fra tekstil og leire i fotografi. Bildene mine er satt sammen av mange lag. Noen er fler-lags bilder redigert digitalt og noen er fler-lags bilder satt sammen manuelt i en lyskasse, eller en kombinasjon av disse to teknikkene.

Om bildene: De siste årene har jeg beveget fra en 3-dimensjonal form til et to-dimensjonalt uttrykk og forsøker å ikke miste det taktile fra 3- dimensjonalt arbeid. Jeg forsøker å formidle struktur, tekstur og sanselighet i mine nå to-dimensjonale verk. Utgangspunktet for bildene mine kan være et trykk (mono eller serietrykk), et maleri, skulptur eller f.eks. bearbeiding av foto tatt av meg. Jeg lager gjerne collage av mine kunsttrykk og bilder, klipp og lim, før resultatet igjen avfotograferes. Ved å kombinere disse uttrykksformene ønsker jeg å komme fram til et «sanselig bilde» med dybde. Lag på lag med foto og f.eks. trykk. I bearbeidelse av bildene bruker jeg egenproduserte filtre med utgangspunkt i glasurprøver fra keramikken for å f.eks. tilføye en ny farge / struktur og oppnå dermed akkurat det uttrykket jeg ønsker. Jeg benytter meg også av en hjemmelaget lyskasse.

Mine nåværende verk er foto/bilde som uttrykk, men med opphav til en gjenstand / et produkt formet av meg. Bildene har også et stort innslag natur, gress, blomster, trær. Som de fire hovedelementene i bearbeidelse av leire; jord, ild, vann og luft, bruker jeg også disse fire «grunnpilarene» i mine bilder. Jeg er veldig glad i botanikk og biologi. Botaniske elementer og ansikter kombinert til et kunstbilde er noe jeg jobber mye med. Jeg jobber gjerne i serier som belyser et tema. Utforsker forskjellige uttrykk og teknikker. Det kan være kunstbilder som omhandler natur og natur i forandring, relasjoner, portretter, historie og å blande gammelt og nytt.

Jeg har et ønske om at et bilde forteller en historie og kan gi en ny forståelse. Å gi den som betrakter bildet en annen side og oppfattelse av en etablert virkelighet. Et bilde bør kunne gi betrakteren mer enn én opplevelse.

Bildene jeg stiller ut på Heggedal er en del av en serie som jeg har kalt « innsiden ut» og handler om hva som kan skje mellom 4 vegger. Vinduer vi kan se inn i og vi kan se ut av. Og innenfor disse veggene finnes det mennesker med hver sine opplevelser av en sannhet. Her skal en kunne være og føle seg trygg, men fasaden kan lure oss.

Bildene er til salgs med et maksimalt opplag på 15 eksemplarer pr. motiv.

Kontakt meg gjerne : eller mobil 95770893.

Se flere bilder og prosjekter på min nettside: https://katinkakvale.no eller på Instagram: @katinkakvale.no

Telefon:
95770893
E-post: