Illustrajonsbilde
Gratis

Vil du prøve medisinsk qigong denne høsten? En rolig og myk treningsform som er god for hele kroppen.

Velkommen til treningsgruppe med medisinsk qigong for personer med ME/CFS.

Gruppen er en del av en mastergrad studie knyttet til Universitetet i Sørøst Norge, Fakultet for Helse- og Sosial fag.  Hensikten med studien er å undersøke om medisinsk qigong er en trygg treningsform for personer som har moderat eller mild grad av ME/CFS. For datainnsamling til studien vil det bli benyttet skjemaer som deltakerne må fylle ut, og det vil registreres puls under trening via en puls klokke eller puls belte. Vi har noen plasser igjen i denne gruppen. For mer informasjon eller påmelding kontakt britt.arnestad@gmail.com.

Bevegelsene utføres med oppmerksomhet i et rolig tempo og har fokus både på stillhet og aktivitet. Du trenger ikke spesielle klær, men ha på deg noe som er behagelig å bevege seg i. Ta gjerne med egen matte om du har.

Medisinsk qigong er fint å gjøre som gruppetrening, samtidig som metoden er enkel å lære seg for å kunne trene på egen hånd. Den grunnleggende formen vi skal benytte, kalt Jichu gong, gir en systematisk gjennomgang av hele kroppen med rolige øvelser og avspenning, naturlig pust og positiv konsentrasjon. Treningen vil bidra til bedre bevegelighet, økt sirkulasjon og styrke, bedre koordinasjon og balanse.

Qigong bygger på en flere tusen år gammel kunnskap fra det gamle Kina, basert på en helhetstenkning. Du vil få noe bakgrunnsinformasjon som gir forståelse for metoden.

Mer om USN Britt Arnestad
Lotus