Alle kan gjøre yoga
Foto: Senioryoga

Lurer du på om yoga er noe for deg? Styrkende, rolig yoga som fokuserer på økt smidighet og bevegelse. Tøyer muskler og ledd på en skånsom måte.

Man trenger ikke være ung og smidig for å praktisere yoga. Alle kan gjøre yoga, enten man er sprek og lever et aktivt liv, eller har begrenset mobilitet, søvnproblemer, kronisk smerte, eller bare ønsker å kjenne mer ro og avkobling i livet.

Vi gjør rolige og varsomme øvelser som retter seg mot nakken, skuldrene, ryggen, korsryggen, bekken og hoftene. Vi blir kjent med hvordan pusten kan hjelpe oss til å finne ro og til å støtte oss i øvelsene vi gjør. Vi blir ikke svette, vi har ikke høy puls, men vi vil kjenne god velvære og etterhvert få mer energi og oppleve større fleksibilitet og smidighet i kroppen. Hver time avsluttes med dyp avspenning.

Et gjennomarbeidet yogaprogram som veileder, trygger og støtter, som styrker viktige muskelgrupper og som gradvis reduserer plager i muskler og ledd. Noe som bidrar til bedre fysisk og psykisk helse.

Alle øvelsene kan gjøres sittende på stol, eller på gulvet på en matte. Du vil hele tiden kunne velge hvordan du skal utføre øvelsen.  Du får grundig og kyndig veiledning.

Effekter av å gjøre yoga regelmessig:

  • Løser opp ved stivhet og smerter i muskler, ledd og bindevev. Kroppen mykes opp og blir mer smidig og fleksibel.

  • Lindrer plager i rygg, skuldre, nakke, hofter og korsrygg.

  • Styrker viktig kjernemuskulatur.

  • Stilner sinnet slik at kroppen åpner opp for at spenninger kan få slippe.

  • Økt kroppskontakt, ved at vi kjenner etter hva som skjer i kroppen. Gjennom fokus på pust og bevegelse i yogaøvelsene, kan vi lære å være tilstede i kroppen og å akseptere den slik den er. 

  • Du kan få mer energi, bedre søvn og en mer positiv innstilling til livet.

Tirsdager fra kl 13.00 - 14.15 på Gjellum grendehus i Heggedal.

Spørsmål kan rettes yogalærer Birgit Tufte: , eller telefon 95751050.

Bindende påmelding dagen før du kommer på sms 95751050.

Utstyr du må ta med deg er: yogamatte, et pledd og et par puter (sofaputer).

Ha på deg løse og ledige klær, fancy treningstøy er ikke nødvendig.

Varmt velkommen!

Mer om TufteYoga