Fadlabi
Foto: Trafo Kunsthall / Peter Dean
Gratis

Velkommen til utstillingen Plastic Flowers av den norsk-sudanske kunstneren Fadlabi!

Til utstillingen Plastic Flowers har Fadlabi tatt utgangspunkt i et barndomsminne fra en gravferd i Sudan og fra da han jobbet på Alfaset gravlund i Oslo. Gjennom de ti monumentale maleriene i kunsthallen undersøker han hvordan måter vi uttrykker sorg gjennom ulike ideer om farge og skjønnhet.

I regi av 10/10 Tekstiltrykkeri vil det være en pop-up museumsbutikk med ulike samarbeidsprosjekter i form av keramikk, silketrykk på papir, andre klesplagg som en slags “museumsbutikk”. T-skjorter med trykk basert på Fadlabi sine kunstverk være til salgs.

---

Fadlabi (f. 1975) bor og jobber i Oslo. Han ble utdannet ved Kunstakademiet i Oslo (KHiO), Al-Neelain University i Khartoum, og Sudan University. Han jobber med maleri, tekst og performance. I 2008 grunnla han One Night Only en kunstnerdrevet plattform i Oslo som viste en ny kunstner hver mandag. Mellom 2010 og 2014 jobbet han sammen med kunstneren Lars Cuzner på European Attraction Limited, en moderne gjengivelse av en menneskelig dyrehage ved navn The Congo Village og var en del av verdensmessen i Oslo i 1914. De gjenoppførte landsbyen og åpnet den for publikum i mai 2014. Hans siste utstillinger inkluderer Sharjah Biennial 11 (Sharjah), Bergen Assembly (Bergen), Museet for Samtidskunst (Oslo), Kunsthall (Oslo), UKS (Oslo), Munchmuseet i bevegelse (Oslo), NY Art-book fair (NY), Performa 15 NY (NY), Temporary Gallery (Köln), Nile Sunset Annex (Cairo), Al Riwaq (Manamah), Saudi Arts Council (Jeddah) , Darat Al Funun (Amman) og Townhouse (Kairo). Han driver Khartoum Contemporary Art Center i Oslo sammen med Karin Erixon. Han er innkjøpt av Nasjonalmuseet, Trondheim Kunstmuseum og Stortinget.

10/10 tekstiltrykkeri ble grunnlagt i 2019 som et lokalt alternativ til outsourcing av merchandise-produksjon. De har spesialisert seg på jobber i mindre opplag, typisk 25-200 eksemplarer, og leverer i dag silketrykk, DTG-trykk og broderi til hele Skandinavia. Siden oppstart har 10/10 levert tusenvis av plagg til et hundretalls kunder – alt produsert lokalt fra verkstedet i det tidligere Landbrukskvartalet i Gamlebyen, Oslo.

Trafo Kunsthall er støttet av Kulturrådet, Asker kommune, Viken fylkeskommune og Fargerike Asker.

---

Om du ønsker omvisning i utstillingen, send epost til for mer informasjon.

→ Her kan du lese mer om aktiviteten

Mer om Trafo Kunsthall
T-skjorte av 10/10
Fotokreditt: Einar Fuglem, @freinar