SOHO
Foto: Susanne Kathlen Mader
Gratis

Trafo Kunsthall ønsker hjertelig velkommen til Susanne Kathlen Maders separatutstilling SOHO.

På veggene, i luftige svev fra taket og nennsomt støttet inntil veggen i Trafo Kunsthall er sveisede skulpturer i stål. Hver for seg består skulpturene av linjer på kryss og tvers, som i sin egen fremtoning nærmest krever å sees fra ulike vinkler, men som også kan betraktes sammen i en helhet.

Til denne helheten hører også en rekke veggmalerier - linjer og fargefelt så slanke at «linje» er en mer presis beskrivelse enn «felt». Arbeidene er utført direkte på vegg – med maskeringsteip, akrylmaling og grundig presisjon. Linjene i skulpturene repliseres i veggmaleriene – eller er det kanskje motsatt?

Susanne Kathlen Mader har arbeidet i kunsthallen over flere uker og skapt en installasjon bestående av melodiske former av sveisede skulpturer og veggmalerier som til sammen utgjør en symfonisk helhet. SOHO har vokst fram i rommet – del for del.

Installasjonen forutsetter et aktivt og løftet blikk. Utstillingens tittel, SOHO, har fått sitt navn fra et romobservatorium som observerer og studerer sola fra en unik posisjon, der den sirkler i bane rundt sola. I Maders utstilling er objekter, linjer og flater posisjonert slik at man i bevegelse stadig kan oppdage nye motiver og nye komposisjoner - kun avbrutt av større og mindre mellomrom, som forsiktige pusterom underveis.

Susanne Kathlen Mader (f. 1964, Tyskland) har siden 1998 bodd og arbeidet i Norge og er utdannet ved University of Arts, i Braunschweig, Tyskland. Mader har en omfattende utstillingsvirksomhet, som inkluderer separatutstillinger ved Bærum Kunsthall, Kunstnerforbundet, LNM, Nordnorsk kunstnersenter og Oslo Kunstforening. Mader har arbeidet mye med kunst i offentlig rom og er representert i flere større samlinger, deriblant med verket Colour meets line fra Risenga ungdomsskole i Asker, Utenriks – og Forsvarsdepartementet, Statens helsetilsyn og Oslo Universitetets kunstsamling.

Utstillingen er gratis og åpen for alle. Onsdag - søndag: 12-16

Trafo Kunsthall er støttet av Asker kommune, Viken fylkeskommune, Kulturrådet og Fargeriket Asker.

Mer om Trafo Kunsthall