Sandra Lied Haga og Jie Zhang
Foto: Agnete Brun/Stian Schioldberg

Kunstforestilling med pianist Jie Zhang og cellist Sandra Lied Haga.

En kunstforestilling er et samspill mellom foredrag om noe av kunsten i kirken og musikk.

Anita Greve er årets kunstner i kulturkapellet. I kirken dekorerte hun sokkelen på prekestolen med en parafrase over norrøne motiver – kanskje en protest mot Gud etter hennes opplevelser under krigen. Hun tilbrakte somrene på hytta i Holmsbu, resten av året streifet hun rundt i varmere strøk. «Den vandrende malerinne» ble hun kalt, og det er mye vi ikke vet om henne. Frank Tangen forteller historien om henne -så langt vi kjenner den. 

Jie Zhang er en norsk-kinesisk pianist med utdannelse fra Shanghai Musikkonservatorium, Norges musikkhøgskole og Hochschule für Musik und Theater i Hamburg. Hun fullførte sin mastergrad i 2011 med Leif Ove Andsnes og Håvard Gimse som lærere. Jie Zhang har vunnet flere priser, bl.a. Grieg International Piano Competition i Oslo, Prinsesse Astrids musikkpris og Eva Knardahls talentpris. Jie Zhang opptrer gjerne som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Hun har vært solist med flere symfoniorkestre i Norge, og deltatt på ulike musikkfestivaler. Jie Zhangs karriere er variert, og spenner fra konsert på høyfjellsscenen «Ved Rondane» ved Rondablikk for over 3000 publikummere, til skolekonsert - turné for barn og ungdom. 

Sandra Lied Haga står på terskelen til en stor solistkarriere og har vunnet fire internasjonale konkurranser, åtte nasjonale konkurranser, en rekke europeiske priser og prestisjetunge Equinors klassiske musikkstipend. Hun debuterte med symfoniorkester 11 år gammel, og hennes rike, vakre klang og enestående talent har fanget oppmerksomhet verden over og gjort henne til en etterspurt solist. 

Fra 2023 er Sandra kunstnerisk leder for nye Kristiansand Kammermusikkfestival. Hun har stått på de største scenene i verden og samarbeidet med de beste blant andre Leif Ove Andsnes og Truls Mørk. 

Sandra spiller på en Joannes Florenus Guidantus cello fra Bologna 1730, utlånt av Dextra Musica 

Med støtte fra Asker kommune og Akershus fylkeskommune.

Mer om Søndre Hurum Menighet