mannen uten minne

Slemmestad filmklubb presenterer: Mannen uten minne, 2002. Regi: Aki Kaurismäki, 1t 37min.

Midt på natten stiger en mann av et tog i Helsinki. Han begir seg planløst ut til nærmeste park, hvor han småsover med kofferten på fanget, før han brått blir brutalt overfalt av tre bøller. Blodig og forslått blir han fraktet til nærmeste sykehus, hvor en sliten lege erklærer han død og forlater rommet. Men vår helt reiser seg like etterpå opp i sengen, river av seg bandasjene og som en moderne Lasarus forlater han sykehuset og begir seg ut i storbyen.

Det er bare ett problem – han har mistet minnet.

Slik begynner Aki Kaurismäkis fantastiske fabel Mannen uten minne. Vi følger den minnesløse M på hans ferd mot å bli et helhetlig menneske i et samfunn som har mistet sin menneskelighet. Heldigvis finnes det fortsatt sjeler der ute som har bevart sjeldne egenskaper som nestekjærlighet og livstro, og som ikke er ute etter å følge kalde prinsipper og forskrifter. Sjeler som den ensomme frelsesarmésoldaten Irma og Ms nye venner på søppelfyllinga. 

Mannen uten minne er en vakker kjærlighetsfortelling mellom to mennesker som på hver sin måte har havnet utenfor det etablerte samfunnet. Det er også en spenningsfilm der vi følger M på jakt etter sin identitet. Aki Kaurismäki bekrefter med denne filmen sitt ry som vår tids Charles Chaplin. Han skaper gjentatte ganger fantastiske og vakre filmfortellinger med et enkelt og direkte språk. Dette er film som taler rett til hjertet, og det er bare å åpne opp og nyte en leksjon i kjærlighet i regi av Aki Kaurismäki.

Dørene åpnes kl 19.00 Introduksjon kl 19.20 Filmstart kl 19.30

→ Her kan du lese mer om aktiviteten

Mer om Sekkefabrikken kulturhus