Gøy på Oslofjorden!
Gratis

Oslofjord Marine & Fishing Camp ønsker og introdusere Oslofjord og alle de fantastiske mulighetene vi har rett ved siden av hovedstaden til barn og ungdommer som ikke har tilgang til fjorden ellers. Målet med campen er og lære barna om bærekraftig bruk av naturen, ressursene Oslofjorden har og by på, og hvordan vi enkelt har tilgang til dette fantastisk naturområdet. Det blir fokus på samarbeid, tradisjonell norsk kystkultur og friluftsliv.

Dagsprogram (8 plasser/dag):

Vi møter barna på egnet sted i Vollen og forbereder dem til båttur med gjennomgang av sikkerhetsrutiner samt regler på sjøen.

Båttur blir en fantastisk opplevelse i seg selv, med mulighet og lære hvordan man kjører en båt, lære om sjøvettregler, samt navigering.

Etter ankomst til øya Langåra bruker vi tiden til og bli kjent med leirområdet, setter opp en hengekøyecamp, og blir kjent med hverandre.

Barna bli kjent med fiskeutstyret; hvordan man setter det opp og bruker det fra land, og om fiskelivet vi har i Oslofjorden og hvordan vi best kan beskytte dette sårbare elementet med de valgene vi tar.

Barna får to festmåltider inkludert: lunsj blir toast på bålet laget av gode norske råvarer, middag blir grillet fisk (dagens fangst) med sesongens grønnsaker, og gourmet pølse fra lokal slakteri.

Utøver dagen får barna mulighet til og prøve kanopadling, kajakk, paddlebrett, krabbefiske, og de lærer basis kunnskap og trygg bruk av friluftsutstyr som kniv, øks og sag.

Dagen kulminerer til en uforglemmelig fisketur med båten, og fangsten blir forberedt ut i det fri og grillet på bålet!

Målet vårt på lang sikt er og lage ett årlig tilbud som gir mulighet for barn og oppleve Oslofjorden og lære mer om friluftsliv i vårt nærmiljø.

Instruktører:

Duncan Philip Jones, en av Norges fremste fiskere som med sin 35-års erfaring gir barna en solid innføring til kunnskap om fisking og båtliv. Han er også offisiell guide for The Thief Hotel og Mercury Marine Fishing ambassadør samt River Boats Norway international fishing ambassadør.

Sanna Antell som har 20 års erfaring som aktivitetsleder for barn (leder av Villmarksklubben, turleder DNT, kajakkinstruktør samt instuktør i livreddende førstehjelp).

Påmelding: Oslofjord Fishing & Marine Camp er gratis for barn som får tildelt plass. Campen er egnet for barn mellom 10-13 år. Der er bare 8 plasser per dag, og plassene tildeles til barn som av økonomiske, sosiale eller andre grunn ikke har tilgang fjorden eller mulighet og delta til tilsvarende aktivitet. Du kan søke plass ved og sende en søknad på par linjer til før den 15.juni. Plassene blir tildelt etter fristen.

→ Her kan du lese mer om aktiviteten

Mer om Recreational Fishing Alliance Nordics
Duncan Philip Jones med dagens fangst