Blåskjell som blir øst opp fra bålpanne
Foto: Budstikka/Eva Groven
Gratis

Tilbereding av blåskjell på stranda utenfor museet.

Mange steder langs Oslofjorden var det en gammel tradisjon å komme sammen og høste og koke blåskjell i fjæra i påskeuka. Tradisjonen er fremdeles høyst levende blant Slemmestadfolk, som samles på stranda "skjæltorsdag", som de kaller dagen. I Vollen har Vollen historielag holdt skikken i hevd med en liten tidsforskyvning til søndagen etter påske.

Også i år inviterer vi sammen med historielaget alle til å ta turen for å smake på blåskjell, og forhåpentligvis få en smak på våren. En flott utendørsaktivitet for hele familien.

Samtidig minner skjælsøndagen oss om Oslofjordens tilstand, for der fjorden før var full av skjell som kunne høstes, må skjellene nå kjøpes i butikken. 

Arrangementet er på stranda utenfor museet og er gratis. 

Medarrangør: Vollen Historielag

→ Her kan du lese mer om aktiviteten

Mer om Oslofjordmuseet - Museene i Akershus
To voksne og et lite barn som koser seg med blåskjell i solen
Fotokreditt: Museene i Akershus