Dress a girl
Foto: Omattatt
Gratis

Er du glad i å sy, og har lyst til å være med å sy kjole til "Dress a Girl"?

I mars har vi lyst til å bidra til noe positivt, og gjøre noe for andre. På sykveldene i mars vil vi sammen sy kjoler vi kan gi til "Dress A Girl"

"Dress A Girl Norway er en nettverksgruppe som syr kjoler til jenter i Etiopia. Nettverket er en del av det internasjonale nettverket Dress A Girl Around the World som finnes i 82 land der der ulike grupper syr kjoler til jenter verden over. Hypotesen er at unge kvinner / jenter som er kledd i en ordentlig kjole med en påsydd Dress a Girl logo er mer beskyttet mot overgrep/ angrep. Vi tror at kjolen gir en verdighet og kan vise at de har en sterk familie bak seg, og i tillegg har tilhørighet til en organisasjon."

Du kan lese om prosjektet på:

https://www.facebook.com/dressagirlnorway

https://www.dressagirlaroundtheworld.com/dresses-we-accept

Vibeke er en av våre frivillige på Omattatt. Hun har sydd kjoler for "Dress a girl", og hun vil hjelpe oss med mønster, og kvalitetssikrer at vi syr etter retningslinjer og krav til utforming. Kjolene er enkle, et rett opp og ned mønster. Retningslinjene er at de må syes i godt bomullsstoff for å kunne tåle mye bruk/vasking, ikke være gjennomsiktige, ha korte ermer og lommer. Gjenbruk av stoff er bare bra så lenge det ikke er slitt. Størrelsene bør være fra 8 år og oppover.

Astrid og Kersti vil som vanlig være tilstede og hjelpe. Vi har symaskiner, stoff og alt vi trenger til å sy kjoler. Du kan ta med egen symaskin hvis du ønsker.

Påmelding via link.

Mer om Omattatt - kreativt ombruksverksted