Den store klesbyttedagen
Foto: Omattatt
Gratis

På den store klesbyttedagen har du mulighet til å fornye garderoben din på en miljøsmart, sosial og hyggelig måte.  

Heggedal innbyggertorg, Kaliber ungdomsklubb, Heggedal Bibliotek, Omattatt kreativt ombruksverksted og Naturvernforbundet ønsker velkommen til den store klesbyttedagen i Heggedal.

Hvordan bli med på Den store klesbyttedagen? Ta med deg opp til 7 plagg og forhåndsinnlever dem på Heggedal innbyggerorg fredag 21. april kl. 11-20. eller lørdag 22. kl. 11-12. Du vil da få utdelt byttelapper, en byttelapp pr. innleverte plagg. Byttelappene bruker du til å bytte til deg et nytt plagg til Den store klesbyttedagen lørdag 22. april kl. 12-14.

Hva kan du bytte?

Med plagg mener vi klær, sko og vesker. For hvert plagg du leverer inn får du en byttelapp.

Regler: Alle plagg må være rene og hele. Du kan levere inntil 7 plagg per person i din husstand. Alle plagg må forhåndsinnleveres på Heggedal innbyggerorg fredag eller lørdag.

Reparasjon av ødelagte plagg

Det vil være symaskiner tilgjengelig på innbyggertorget denne dagen. Har du et plagg som trenger å repareres kan du ta det med, kanskje du greier å fikse det. Eller kanskje noen kan hjelpe deg. 

Sy handlenett

Du kan få sy ditt eget handlenett av ombruksstoffer fra Omattatt. 

Miljøvennlig oppgradering av klesskapet Klesbytting kan bidra til å gi plagget lengre liv. Hvis du ikke vil bruke plagget lenger, kanskje noen andre vil? Om et plagg brukes dobbelt så lenge, halveres miljøfotavtrykket fra produksjonen av plagget. Derfor er det viktig å bruke klærne så lenge som mulig, kjøpe kvalitet når du kjøper nytt, og satse på gjenbruk om det er plagg du ikke bruker.

Klesbyttedagen er en anledning for deg som vil fornye klesskapet på en miljøvennlig måte. Dine klær kan samtidig få et nytt liv i en annens klesskap.

Velkommen til en morsom og bærekraftig dag! 

 

Velkommen

 

Mer om Omattatt - kreativt ombruksverksted