Marie Aubert
Foto: David Torch, Forlaget Oktober
Gratis

Boksamtale med Marie Aubert

Velkommen til samtale om Jeg er egentlig ikke sånn med forfatter Marie Aubert!

Etter seks år som forfatter har Marie Aubert i oktober 2022 kommet med sin tredje og svært kritikerroste bok Jeg er egentlig ikke sånn. Med mange positive anmeldelser og stor etterspørsel i folkebibliotekene, skal hun endelig komme på besøk til Heggedal bibliotek.

Forlagets omtale av boka: "Det er mai, og Linnea skal konfirmeres. Bunaden henger klar til den store festen, men Linnea sykler hvileløst omkring etter en avvisning hun ikke kan håndtere. Hanne har gått ned så mye i vekt at folk i hjembygda ikke kjenner henne igjen. Hun kommer til niesens konfirmasjon med ny kjæreste og et voksende ubehag. Bård, Linneas far, har hele livet vært fast bestemt på å være en bedre mann enn faren sin. Men hva slags mann blir han nå som tingene har begynt å glippe? Bestefar Nils har alltid bare villet det beste. Og likevel ser det ikke ut til å bli godt nok. "Jeg er egentlig ikke sånn" er en roman om frykten for de andres blikk og lengselen etter å bli sett, og om det risikable i å slippe et annet menneske innpå seg".

Marie Aubert (f. 1979) debuterte i 2016 med novellesamlingen Kan jeg bli med deg hjem, som fikk begeistret mottagelse og mange lesere. Romanen Voksne mennesker (2019) ble nominert til Bokhandlerprisen og vant Ungdommens kritikerpris 2020. Bøkene hennes er solgt til mange land.

Velkommen!

Bilde: Forlaget Oktober, David B. Torch

Mer om Heggedal bibliotek