Velkommen til utstillingen Krøsus på Galleri Dikemark!
Gratis

Opplev utstillingen «Krøsus» på Galleri Dikemark!

Trafo Kunsthall har den glede å invitere til utstillingen Krøsus på Galleri Dikemark. Utstillingen er initiert av Trafo Kunsthall og er et samarbeid mellom Trafo Kunsthall og Dikemark psykiatriske sykehusmuseum. Dette er tredje gang disse to institusjonene samarbeider om utstillinger hvor den store samlingen kunst laget av pasienter står i fokus.

Kunstneren Krøsus var pasient på Dikemark psykiatriske sykehus hele sitt voksne liv. Krøsus var selvfølgelig ikke hans egentlige navn, men navnet han ga seg selv. Noe av det kan forstås som et grandiost syn med utgangspunkt i en psykiatrisk diagnose, samtidig som det for utenforstående og uten en psykiaters blikk også kan oppfattes som benevnelsen av en overflod av kunstnerisk energi. Det er mye vi ikke vet om ham. Antagelig var han født rundt 1900 og kom muligens til Dikemark på slutten av 30-tallet. Fra 1940 og frem til sin død på 80-tallet er det høyst sannsynligvis han som har laget rundt 80 kunstverk, samt store mengder tekstarbeider bevart på Dikemark psykiatriske sykehusmuseum.

På denne utstillingen vises rundt 40 verk, samt et utvalg tekster fra ulike perioder i kunstnerskapet hans. Det er første gang så mange verk av Krøsus samlet blir gjort tilgjengelig for offentligheten.

Utstillingen varer fra 12. september til 31. oktober.

Mer om Galleri Dikemark