Kajakk
Foto: Juel Victor Løkstad Grande
Gratis

Bli med på padletur fra kajakkanlegget i Bjørnsvika ved Sandvika!

På mandager fra og med 9. mai til og med 27. juni 2022 kan du bli med på kajakktur blant øyene utenfor Sandvika. Dette er for deg som har lyst til ta en padletur, men kanskje ikke har tilgang til kajakk, eller ikke har noen å padle med. For å bli med må du ha Våttkort med bestått intro- eller grunnkurs. Med Bjørnsvika som utgangspunkt har vi flere muligheter. For eksempel en tur rundt Nesøya, rundt Kalvøya, eller kanskje til Borøya. Hvor turen går avhenger av vær og vind på selve dagen; det flotte med Bjørnsvika er at man kan finne skjermet farvann nesten uansett vindstyrke og -retning. Ta med godt humør og nødvendig bekledning (i april og mai må du bruke våt- eller tørrtrakt, da det er kaldt i vannet etter vinteren).

Påmelding Påmelding kreves og gjøres på knappen på høyre side som heter "Meld deg på!".

Pris Turen er gratis for deg som har eget utstyr, og er en del av det frivilligdrevne aktivitetstilbudet til DNT Oslo og Omegn. De frivillige turlederne er utdannet med støtte fra Aktiv i Viken.

For deltakere som trenger å leie kajakk, åre, vest og spruttrekk bookes dette ved å gå inn HER og leie kajakk fra Bjørnsvika.

Turstart: Klokken 17.00 ved kajakkanlegget ved Bjørnsvika.   

Turslutt Etter planen klokken 20:00, men dette kan forskyves noe enkelte ganger.

Krav til deltagelse  Krav til Våttkort med bestått intro- eller grunnkurs havkajakk, eller tilsvarende kompetanse for minimum halvparten av deltakerne. Opp til halvparten av turdeltakerne kan være nybegynnere, og settes i makkerpar med en deltaker eller turleder med relevant Våttkort. Alle deltakere må være svømmedyktige.

VIKTIG INFO: 1. GARDEROBER FINNES IKKE. KOM DERFOR FERDIG SKIFTET TIL TUREN. 2. DET ER IKKE DRIKKEVANN ELLER TOALETT PÅ OMRÅDET. 3. TA MED VANNTETT PAKKPOSE TIL EIENDELENE DINE. PAKKPOSEN KAN OPPBEVARES I KAJAKKEN UNDER TUREN. (EVENTUELT I LAGERET PÅ EGET ANSVAR) 4. HUSK HODELYKT FOR Å KUNNE PADLE LOVLIG ETTER MØRKETS FREMBRUDD.

Tips til personlig utstyr og bekledning

  • Vind og vanntett jakke,  tørrdrakt/våtdrakt i april/mai 

  • Varme klær + ekstra klesskift siden vi kan bli våte - ullundertøy er anbefalt

  • Vanntette pakksekker/poser til lommebok, mobil og klesskift

  • Skyggelue, hatt eller caps til å beskytte mot solen og eventuelt regn

  • Solkrem er et must hvis det er meldt fint vær og sterk sol

  • Lette sko eller sandaler som sitter godt på

  • Ekstra dopapir/våtservietter/sitteunderlag

  • Ta med egen mat og drikke til en matpause og eventuelt energipåfyll for turen

  • Andre ting du trenger for å være komfortabel på tur en kveld

  • Neoprensko, neoprenhansker og neoprenhette om ønskelig

Annet Trenger du turutstyr kan dette kjøpes i vår Turinformasjon eller i DNTs Nettbutikk.

Generell informasjon Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.

Spør vårt Tursenter Har du spørsmål angående turen, om kart eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med de oppgitte turlederne evt Tursenteret på Sørenga:  Telefon: 22 82 28 03, mandag til fredag mellom kl 10.00 og kl 16.00 eller på e-post: 

→ Her kan du lese mer om aktiviteten

Mer om DNT Asker Turlag