Utsnitt: Tegning av visne roser og foto av broderi med råkant
Foto: Gro Aldrin og Anne-Kari Jansen
Gratis

Vi har gleden av å huse hele to utstillinger i perioden 25.02 -26.03 GRO ALDRIN//Epilog, brutte forbindelser ANNE-KARI JANSEN//Stikkprøver-Grabsamples

ÅPNINGSTIDER:

Mandag - fredag 11-18, lørdag 10- 16, søndag 12-16

STORE GALLERIROM

GRO ALDRIN // E P I L O G - Brutte forbindelser.

Tanker rundt mellommenneskelige relasjoner og hva som former vår identitet, er temaet utstillingen til Gro I. Aldrin. Med utgangspunkt i levd liv og skjøre balanser, både i naturen og den menneskelige psyken. Med visne vekster og objekter i papir og metalltråd, viser hun til det skjøre i livet. Den tynne streken i bildene og de transparente flatene som oppstår når blekket blir vasket fra papiret, er med på å understreke følelsen av livets forgjengelighet.

Livets kronologi, fra frø til død.

Gro I. Aldrin (Født 1955) Bor og arbeider i Asker. Hun har bakgrunn som dekoratør og reklametegner. Jobbet med messedesign og faste utstillinger før kunsutdannelsen startet ved Fabrikken Asker Kunstskole. Gro er medlem av Det Gule Huset.

VERANDAROMMET

ANNE-KARI JANSEN // Stikkprøver -Grab samples

Broderi

«Jeg er opptatt av det taktile og berøring. Det å kjenne varmen fra et svaberg i sola, å holde en rullesten i hånden, mykheten fra mosen langs en bekk. Se et fotavtrykk løse seg opp i sanden og bli formløst for så å forsvinne. Et øyeblikk borte»

I utstillingen «stikkprøver/grab samples» leker Anne-Kari Jansen seg med overflater, eller naturens ulike «belegg». Hun gir disse prøvelappene rollen som en slags imitert vekst, en lav-/moseart som har «grodd» på tekstilen; navnene Hypogymnia og Xanthoria er arter som finnes i virkeligheten på trestammer og sten – og hun «utforsker» naturens mangfoldige overflater med et skråblikk, som sydde stikkprøver og myke refleksjoner i en utfordrende verden.

Jansen maler både i akryl og akvarell, og tester ut motivene som grafikk. Hun bruker egne skisser og innsamlede materialer fra naturen som forelegg i arbeidene, og kaller det et slags feltarbeid i fantasiens verden. Tegninger og grafikk ble etter hvert mønster for fritt broderi, og idag har tekstilene fått den største plassen i kunstnerskapet hennes.

Anne-Kari Jansen (f. 1952) bor og arbeider på Stabekk i Viken, er utdannet litograf (1974) og har bakgrunn som grafisk designer og illustratør i egen næring. Hun deltok på NK Årsutstillingen i 2021 og Østlandsutstillingen 2020 med sine tekstile arbeider. Hun har hatt flere separatutstillinger og deltatt på ulike gruppeutstillinger; sist på BKiBs medlemsutstilling 2021 og Bærumsutstillingen 2022 i Kunsthall Bærum. Hennes tekstile verk MykOide I og MykOide II ble innkjøpt av Oslo kommunes kunstsamling i 2020.

→ Her kan du lese mer om aktiviteten

Mer om Det Gule Huset Galleri
Broderi med råkant
Fotokreditt: Ann-Kari Jansen
Tegnede visne og tørre roser og roseblader
Fotokreditt: Gro Aldrin