kimono med trykk, krave av tekstil
Foto: Karin A. Nogva og Mona Strand
Gratis

Vi åpner to nye utstillinger lørdag 23. september kl. 14 KARIN AUGUSTA NOGVA // KAMPDRAKTER og MONA STRAND // SJELDNE ARTER. Utstillingen står tom 22. oktober.

KARIN AUGUSTA NOGVA

I kunsten til Nogva er det naturmangfoldet som opptar henne. Hennar arbeidsfelt strekker seg frå grafikk, installasjon og performance. Dei siste åra har ho arbeidet synleg med prosjektet «Fuglevoktaren» ein performativ raud menneskefugl som i kraft av sin tilstedeværelse belyser fuglane sin stemme i utbygging i urørt natur. I utstillinga med tittel «Kampdrakter» setter ho søkelyset på naturmangfoldet.

Performance ; ved opninga

«Target» internasjonale naturavtalen med 23 mål.

«Target» spring ut frå ein brennande ide om å forenkle dei 23 måla i naturavtalen. Verden signerte avtalen 22 desember 2022 med mål om å nå dette innan 2030. Nogva ikler seg kampdrakt og presenterer måla for publikum

MONA STRAND

"Jeg utforsker materialitet i objektene og hvordan man blir påvirket av det man tar på seg eller har rundt seg. Mine arbeider skaper en egen kontakt med den fysiske verden, vår forbindelse til materialitet, naturen, gjennom det vakre i materialenes form og farge men også hvordan materialer i oppløsning er et slags bilde på livets forgjengelighet."

→ Her kan du lese mer om aktiviteten

Mer om Det Gule Huset Galleri
Tekstilkunst
Fotokreditt: Mona Strand
Kimono med trykk
Fotokreditt: Karin Augusta Nogva