Hurum Kirke Vinterbilde
Foto: Trond Jonas Pettersen
Gratis

Julekonsert - med mannlige gjestesangere

Vår julegave til Askers befolkning blir en stemningsfull kveld i Askers eldste bygg - Middelalderkirken, Hurum kirke. Vi byr på sanger fra middelalderen og fram til vår tid med både damekor, blandakor og dyktige musikere.

Dirigent og kunstnerisk ansvarlig er Sophia Blum

 Vi er så heldige å ha fått med oss to svært rutinerte musikere innenfor tidligmusikk: Hans Olav Gorset og Elizabeth Gaver. Hans Olav er fløytist, blokkfløytist, musikkpedagog, instrumentmaker og musikkviter. Han er en nestor innenfor tidligmusikkmiljøet i Norge og har en lang karriere bak seg med plateinnspillinger og nomineringer til forskjellige priser.  2012 mottok han Kongens fortjenestemedalje for sitt arbeid med å løfte frem norsk musikk fra renessanse og barokk.

Elizabeth har sine røtter i California, USA, men står etter mange år i Norge også med begge beina godt plantet i norsk folkemusikk. På konserten kommer vi til å få høre hennes nydelige hardingfele i tillegg til middelalderfidle. Hun har også gitt ut flere CD- innspillinger og turnerer jevnlig Europa og USA med norsk og amerikansk folkemusikk, og også som en anerkjent middelalder- musiker.

På programmet står bland annet flere sanger fra Piae Cantiones. Dette er en samling med sanger som var populære i 1542. De ble samlet inn av en ung student i Åbo, svensktalende Finland, og spredt, av og til litt tilfeldig, over store deler av Nord-Europa. Her i Norge har vi f.eks. fått Et barn er født i Betlehem fra denne samlingen, i tillegg til Jeg synger julekvad. Begge disse får dere høre i konserten, men med litt annen farging enn man kanskje er vant til. Vi byr også på flere vakre folketoner, som for eksempel I denne søte juletid.

Vi er glade for å ha fått med oss en gruppe mannlige sangere fra Hurum og det gjør at vi kan synge et par nydelige stykker. Dere får høre O Magnum mysterium av den slovenske komponisten Andrej Makor, Det hev ei rose sprunge av norsk-amerikanske Ola Gjeilo og Abendlied av tyske Josef Rheinberger. 

Det blir to konserter, en klokka 17 og en klokka 19. Dørene åpnes en halv time før.

Reserver gjerne plass via Checkin. Vi holder av de beste plassene til de som har resrevert

→ Her kan du lese mer om aktiviteten

Mer om Coro Angelico