Sommerhappening utenom det vanlige

Dette blir en fantastisk kveld helt syd i Asker. Skjæra ligger 100 meter fra Tofte sentrum. Det er ikke verdens største sentrum, det skal vi ha, men vi har kanskje de aller beste kulissene for det vi har lyst til å presentere.

Sommeren 2021 er en sommer som er av den etterlengtede sorten. Vi vet ikke hvordan det blir, men vi som driver Bokhandlerens Kulturforening jobber mot en sommer der de kulturelle solstrålene kan skinne sterkere enn på lenge. 

Sol Heilo er opptatt av å gi publikum en opplevelse på mange plan der ulike sanser blir berørt. Hun søker å treffe forskjellige emosjoner hos dem som hører på̊ og ønsker å gi dem noe som de kan ta med seg videre i sine liv. Det er derfor hun skriver låter, lager bilder og musikkvideoer, designer sine egne t-skjorter og platecover og spiller utallige instrumenter.

SOL HEILO

Sol har gjort internasjonal karriere med bandet Katzenjammer og spilt for fulle konsertarenaer og på de største festivalene rundt i verden. Nå går hun solo med sitt eget band og kommer for å gi deg en konsertkveld du sent vil glemme!Sols tekster spenner over et rikt spekter av følelser, noe som gjenspeiles i dynamikken i arrangementene. Musikken hennes er ikke bundet av noen sjanger og det utforskende bandet hennes overrasker oss stadig med et mylder av ulike lyder og stemninger. Sols tilstedeværelse i formidlingen samt bandets kjemi og spilleglede drar oss inn i en magisk flyt fra første til siste tone i konserten.Sist vinter var Sol med på programserien «Hver gang vi møtes» på̊ TV2, der hun overrasket både artister og seere med sitt unike talent. I våres var de ute på intimkonsert-turné for fulle hus på noen få håndplukkede steder i Norge! I sommer har hun sluppet første smakebit av ny musikk og gjestet festivaler i hele landet. Veien går videre denne høsten, og det er bare å glede seg til å oppleve Sol Heilo live!

HELGE JORDAL

«Der bodde en underlig gråsprængt en, på den yderste nøgne ø». Slik starter Henriks Ibsens dikt om Terje Vigen. På kveldens forestilling får du deklamert mesterverket av selveste Helge Jordal, til musikk av Ivar Bøksle.  Helge Jordal har i en årrekke vært en sentral utøver med store suksess i ulike prosjekter over hele Norge. Han er en bauta i norsk skuespillerhistorie og en entertainer og formidler hele Norge elsker. Helge Jordal er født i Bergen. Ble utdannet ved Statens Teaterhøgskole i 1972. Han har bred erfaring fra teaterfaget, og har jobbet ved mange av de store scenene i Norge, blant annet Nationaltheateret, Den Nationale Scene, Hålogaland Teater og Trøndelag Teater. Vi kjenner han også fra markante roller fra filmlerret, TV skjermen og revyscenen. 

MARIT SEHL

Marit er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og Operaskolen ved Sydney Conservatorium of Music. Bak seg har hun opptredener i Australia, Tyskland og rundt om i Norge. Hun har vært solist med KORK, Det Norske Blåseensemble, Drammen symfoniorkester m.fl. Hun har sunget roller i Figaros bryllup, Carmen, Dido og Aeneas, La Traviata og Spelemann på taket, og vært solist i Mozarts Requiem (bl.a med Sølvguttene), Händels Messias, Bachs oratorier og pasjoner, Vivaldis Gloria, Beethovens 9. symfoni samt opptrådt på festivaler og konserter over hele landet. Som ensemblesanger har Marit arbeidet med Det norske Solistkor (2006-2017), Trondheim vokalensemble, Vocal art (Bodø), Mogens Dahl kammerkor (København) m.fl. Innspillinger: CD “Mitt hjertes lyst” samt operavideoene “Elvira 2013” og “Carmen 20214” (tilgjengelig på YouTube).I 2018 flyttet Marit til slektsgården i Ål i Hallingdal der hun driver “Operalåven”, som hver sommer trekker publikum helt fra Hurum til arrangementet “Sommeropera på Sehl”. Våren 2021 spiller Marit hovedrollen i oppsetningen “Sommarfuglar”, og når koronaen slipper taket venter forestillinger med “Grease” og “Operaball”. Men først er det sommerfest på Tofte! Marit opptrer her sammen med sin faste pianist Monica Tomescu-Rohde.

HUDRIMAR

Hudrimar er et blandakor med tilhold på søndre del av Asker. Koret har som formål "å spre glede", og har en stor og trofast tilhengerskare. Koret består i dag av 33 personer, hvorav mannsrekka står for hele 13 sangere jevnt fordelt på bass og tenor!Vår flinke dirigent er Sophia Blum som er musikkutdannet fra Gøteborg.Repertoaret omfavner alt fra viser, populærmusikk, folkemusikk, kirkemusikk, til klassiske perler fra operascenen. 

 ANSVARSFRASKRIVELSEBilletter refunderes kun ved avlyst arrangement, men grunnlag for refusjon bortfaller hvis arrangementet helt eller delvis rammes av en Force Majeure situasjon før eller under arrangementet (med Force Majeure menes årsaker som er utenfor arrangørens kontroll som Bokhandleren på Tofte rimeligvis ikke kunne tatt i betraktning eller å unngå eller overvinne følgene av, eksempelvis, og ikke uttømmende: krig, opptøyer, terrorisme, større sykdomsutbrudd, brann, flom, streik, vær, nasjonale sikkerhetspålegg eller instrukser fra nasjonale eller lokale myndigheter.

→ Her kan du lese mer om aktiviteten

Mer om Bokhandleren på Tofte AS