Fra et heldagskurs i bevegelser på vakre Malerhjemmet.
Foto: Sissel Larsen

Vil du gjøre noe godt for deg selv og kroppen din? Bli med på 7 uker med velgjørende rolige bevegelser i gruppe til inspirerende musikk!

Kurset går over 7 onsdager kl 19-20.30, unntatt i høstferien, 4. oktober. Oppstart 30. august. Siste gang er 18. oktober.

Bevegelsene går i rolig tempo med fokus på tilstedeværelse og naturlig fri pust. Vi bruker musikk og rytme for å løsne på muskelspenninger, smøre leddene og skape mer rom i brystkassen for pusten. Her er det ingen prestering, men en avslappet og uhøytidelig stemning! 

Regelmessig bevegelsesterapi er både rehabiliterende og forebyggende for stivhet og skader. Det demper stress og gir ofte en gledesfølelse og velbehag i kroppen. Mange føler seg bedre, mer opplagt og avslappet etterpå. 

Bevegelsesterapien passer for voksne i alle aldre og kjønn og er enkelt å komme inn i. Det er et lavterskel opplegg som også kan passe for deg som ikke har energi til vanlig trening, men som ønsker å bevege på kroppen på en skånsom og virkningsfull måte. 

Bevegelsesterapien er basert på rosenbevegelser og fysioterapiøvelser som ble utviklet av fysioterapeuten Marion Rosen på 50-tallet. Hun var grunnleggeren av Rosenmetoden, og utviklet bevegelsene for å forebygge stivhet og skader hos pasientene. Hun satte musikk til øvelsene, som stimulerer til bevegelse og rytme i kroppen. Samtidig ga hun deltakerne nok tid til å puste fritt med bevegelsene. Musikken og rom for pusten gjør at bevegelsene blir mer effektive og får en dypere virkning som kan berøre dype spenninger. 

Målet med bevegelsene er å komme i kontakt med kroppen på en måte som gir gledesfølelse og inspirasjon til å danse heller enn å slepe seg rundt. Å finne gleden og føle seg vel i kroppen gjennom enkle og rolige rytmiske bevegelser til inspirerende musikk. I et hyggelig og trygt fellesskap. 

Bevegelsene utføres i en gruppe på inntil 10-12 deltakere. Bevegelsestimen består av ulike sekvenser med stående og liggende øvelser.  

Du trenger en matte/liggeunderlag til liggende øvelser. Jeg har et par til utlån om du mangler i starten. Øvelsene gjøres i sokkelesten eller med myke turnsko/-sokker med tynn såle (ikke joggesko). Det kan være litt gulvkaldt utover høsten.  

Send melding til Sissel for bindende påmelding eller om du har spørsmål: , mobil 95520501. 

Hele kurset forhåndsbetales med vipps til 95520501. 

Det ligger mer informasjon om bevegelsesterapien i innlegg på facebook og instagram (Bevegelser med Sissel). Oppdateringer og eventuelle endringer deles der, så pass på å følge siden på facebook eller instagram for å få det med deg.  

Merk at det ikke er bevegelser i høstferien 4. oktober i uke 40, selv om datoen vil stå oppført her.

Varmt velkommen til deg! 

Hilsen Sissel

→ Her kan du lese mer om aktiviteten

Mer om Bevegelser med Sissel
Velkommen inn på Malerhjemmet
Fotokreditt: Sissel Larsen