.
Foto: Tordis Ødbehr
Gratis

Blended Horns spiller folkekjære låter fra jazzens storhetstid.

Mye for pengene!

Sekstetten Blended Horns representerer, som navnet antyder, mye godt på en gang. Repertoaret har vi lånt fra jazzlegender som Duke Ellington og Charlie Parker, Tad Dameron og Thelonius Monk, Michelle LeGrand, Horace Silver, Thad Jones og Abdullah Ibrahim. Men det mest spesielle med denne sekstetten er de unike arrangementene til basslegenden Erik Amundsen. Etter at et hjerneslag bokstavelig talt satte han ut av spill for noen år siden, har han lånt oss nøkkelen til skattkisten sin og latt oss fråtse fritt i de unike arrangementene han skrev for sin egen sekstett. Resultatet er et lydbilde som spenner fra sarteste kammerjazz til et storband i miniformat. Kledd i Erik Amundsens harmonier er det all grunn til å spille gamle sanger om igjen.

Medlemmene i  Blended Horns er Asker Jazzklubbs grunnlegger og ustoppelige formann Harald Skogli på bass og klubbens like ustoppelig munnrappe  konferansier Børge Tronrud på saksofoner og sang. Tangentene betjenes av Per Øystein Funderud, Ronny Skjold trakterer trommene, Svein Helge Birkeflet sin basun og Stig Solheim trompet og flygelhorn. 

Merkelappene som er hengt på oss spenner fra «akustisk mainstream» via «standardjazz», «sen swing», og «tidlig bop» til «silkejazz». Helt greit for oss, alt sammen. Vi er jo Blended Horns!

Mer om Askerensemblene