Mye lek og morro
Foto: Asf

For barn 7-10 år. Fokuserer på nybegynnerkunnskaper i Optimistjolle, brett, roing, padling, bading, sjøveisregler og annen moro!

Vi fortsetter suksessen og inviterer til Trygg på Vannet 2023!

Kurset er for barn mellom 7-10 år, og kommer i stor grad til å fokusere på nybegynnerkunnskaper i Optimistjolle og på brett, men også på roing, padling, bading, knuter, sjøveisregler og annen moro som gjør det tryggere å oppholde seg ved og på vannet. Ved hjelp av dyktige instruktører skal alle barn føle mestring og glede over det å sette sin første jibb, eller det å padle til Vollen for å kjøpe is. Poenget med Trygg på vannet er at barna skal få en trygg og solid plattform for å kunne benytte seg av Askers lange kystlinje, og vi kopierer derfor oppskriften som fungerer så bra på Sjøsprøyt om sommeren, til de ukentlige treningene. Det vil bli utarbeidet et treningsopplegg, slik som de tidligere kursene våre, men opplegget vil bli noe mer tilpasset de forskjellige forutsetningene barna har, samt vær og vind. 

Når barna mestrer nybegynnerstadiet tilbyr Asker Seilforening videre seilkurs på høyere nivåer.

Treningstider: Tirsdager og torsdager kl. 18.00-19.45 med oppstart fra 29. april (mer informasjon kommer). Kurset følger skoleåret, med opphold i skolens sommerferie før oppstart igjen ved skolestart. Marthe Bjerkåsholmen vil være med som hovedtrener også i år etter super innsats siden oppstart!

For at barna skal få en best mulig opplevelse er det krav om at barnet kan svømme 100 meter ved hjelp av flyteplagg. Ellers er det i vår- og høstmånedene anbefalt med en enkel våtdrakt, men ikke påkrevd. Redningsvest kan lånes i seilforeningen, men vi anbefaler egen. Båt- og brettleie er inkludert i påmeldingsavgiften.

De yngste jolleseilerne er avhengige av at foreldrene stiller opp og hjelper til med rigging av båt, sjøsetting, opptak, spyling og rydding. Alle tar ansvar for best mulig avvikling av treningene og bistår hverandre etter beste evne. Klubben legger stor vekt på det sosiale og at hele familien skal trives med seiling som aktivitet. Mens barna trener finnes det flere seilaktiviteter de voksne kan ta del i, samt kanskje Oslofjordens fineste kiosk! Det må påregnes noen timers bidrag fra foreldre i løpet av sesongen, i forbindelse med avviklingen av vår tradisjonelle "AskerOptimisten" 26.-28. august, eller øvrig arrangement. Dette er en hyggelig måte å knytte bekjentskap på tvers av foreningen. 

Pakkeliste: Flytevest, våtdrakt eller fritidsklær, håndkle, vannflaske og skift. Husk ullplagg innerst, lue og hansker ved behov!

MERK ved påmeldingen: Allergier, funksjons- eller aktivitetsbegrensninger, medisiner og liknende forhold noteres i feltet "Spesielle hensyn" og nevnes også på trening. Det kan være aktuelt for seilforeningen å:

  • ta bilder/film av barna

  • publisere bilder av barna på Seilforeningens hjemmeside asker-seilforening.no

  • publisere bilder av barna i trykt reklame-materiell relatert til Sjøsprøyt eller Seilforeningens aktivitetstilbud (f.eks. flyers)

  • publisere gruppebilder av barna i lokalaviser og Seilmagasinet (nett eller papir)

Dersom du vil reservere ditt barn mot noe av dette må det noteres i feltet for reservasjon mot foto/video/publisering. For mer informasjon, ta gjerne kontakt!

Velkommen til Asker Seilforening!

→ Her kan du lese mer om aktiviteten

Mer om Asker Seilforening
Kullseiling under trygge forhold
Fotokreditt: Asf
Bli kjent
Fotokreditt: Asf