Trond Kallevåg (nr. 3 fra venstre) med bandet sitt.
Foto: -

Vakker og stemningsfull instrumentalmusikk fra den kritikerroste gitaristen og komponisten Trond Kallevåg, som presenterer sitt nye verk «Amerikabåten».

Med seg har han noen av landets fremste unge musikere, blant andre Selma French og Askers egen Daniela Reyes.

Med sine to Hubro-utgivelser «Bedehus & Hawaii» (2019) og «Fengselsfugl» (2021) har Kallevåg etablert seg som en særs original og viktig musikalsk stemme. På originalt vis blander han alt fra vestnorsk melodisk nøysomhet til amerikansk folk og americana.

«Bedehus & Hawaii» var inspirert av hans fascinasjon for polynesisk musikk og hans besteforeldre som vokste opp i bedehusmiljø på Vestlandet. Bandcamp kåret platen til en av 15 beste internasjonale jazzutgivelser det året. På «Fengselsfugl» lot Kallevåg seg inspirere av førstehånds opplevelser fra Oslo Fengsel hvor han jobbet under pandemien, samt gamle norske skillings- og fengselsviser. Musikken kunne vært musikken til fengselsfilmen Wim Wenders aldri lagde. Dagsavisen, Nettavisen og Klassekampen trillet alle femmere for albumet.

På «Amerikabåten» tar han utgangspunkt i den store drømmen og livet om bord på båtene som fraktet nordmenn over til Amerika helt frem til midten av 1900-tallet. Overfarten hadde en hypnotisk tiltrekningskraft på de som ikke passet inn, ofte de nyreligiøse og lovløse.

Besetning: Trond Kallevåg (gitarer og pedalsteel) Daniela Reyes (trekkspill, nøkkelharpe og gitarer) Selma French (nøkkelharpe, fiolin og gitar) Håkon Aase (fiolin) Jo Berger Myhre (bass) Ola Øverby (trommer, sag og glass)

Mer om Asker kulturhus