Tom Roger Aadland
Foto: -

Til høsten kommer Tom Roger Aadland med nytt album, med påfølgende slippkonsert i Asker kulturhus.

«Han kan til tider minne om en norsk Cohen, i balansegang mellom hverdag og mytologi, Joachim Nielsen og Homer» skrev Klassekampen om Aadlands forrige album «Motgift».

Tom Roger Aadland er en av de mest kritikerroste artistene i landet de siste årene. Høsten 2023 gir han ut sitt tiende album, med tittelen «Skyer». I disse dager er Aadland aktuell med singelen «Kan ikkje gi oss». Han har hatt en rekke låter spillelisten på norsk radio, og mange har nok hørt sanger som «Alle dem i en», «Min beste venn på en dårlig dag» og «Like til mi dør». Han er også kjent som tekstforfatter for Hellbillies, Vamp og Marion Ravn.

Dylan-gjendiktingene hans gjør suksess på Det Norske Teatret i forestillingen «Vikla inn i blått». Dobbeltalbumet «Blondt i blondt» ble kåret til årets album av P1 Norsk på norsk da det utkom. Aadland sine Dylan-gjendiktinger har truffet mange, og da den nye biskopen i Stavanger ble vigslet, var Dylan tolket av Aadland det musikalske ønsket hennes og H.M. Kongen blant tilhørerne.

Tom Roger Aadland er fortsatt på veien – og fortsatt i anmarsj. Han er kjent som en energisk utøver med en spesiell evne til å formidle innholdet i en låt, og har rykte på seg for alltid å levere varene på scenen.

«En av våre største rockepoeter ... intenst, sterkt og forførende.»(Fædrelandsvennen)   «På grensen til genialt.» (Dagsavisen)   «Stillferdig opp i førstedivisjon ...» (Dagbladet)

Mer om Asker kulturhus