The Delines

Amerikanske The Delines gjør sin eneste norgeskonsert i Asker kulturhus 19. april neste år!

De er nå ute med singelen «Little Earl», en forsmak på det nye albumet som kommer i februar. «The Sea Drift» er det Portland-baserte country-soul-bandets tredje album. Det følger opp suksessutgivelsen «The Imperial», som toppet de offisielle americana-listene i Storbritannia, og førte bandet ut på to utsolgte turneer. The Delines er det musikalske samarbeidet og vennskapet mellom låtskriver og forfatter Willy Vlautin og den fantastiske vokalisten Amy Boone. MOJO beskriver henne slik: «Boone’s rich, Rickie Lee Jones–meets–Chrissie Hynde voice is the careworn bedrock upon which these bruised, dynamics–rich songs depend. There’s no mistaking it’s pedigree.»

Med The Delines fortsetter Vlautin historiefortellingen han har bedrevet som frontfigur i alt-country-bandet Richmond Fontaine. To av hans romaner, «Lean On Pete» og «The Motel Life», er filmatisert – og «The Sea Drift» er deres mest visuelle, cinematiske og sjelfulle utgivelse til nå. Musikken er tydelig forankret i fortiden, og Vlautin og Boone deler sin entusiasme for soul- og countrylåtskrivere fra 60-tallet, som Tony Joe White og Bobbie Gentry. Det som gjør albumet så spesielt er hvordan det makter å fremkalle disse stemmene fra fortiden, men uten å virke utdatert eller i overkant tradisjonelle.

– Ideen rundt «The Sea Drift» begynte med vår felles forkjærlighet for Tony Joe White. Vi brukte å snakke om platene hans, og hun spøkte alltid med at bare skriv meg en «Rainy Night in Georgia». Jesus, for en utfordring, men jeg antar at jeg på mitt eget vis prøvde meg frem, sier Vlautin om prosessen.

«Majestic… Boone’s smoky vocals fit the desperation of Vlautin’s mini–dramas perfectly, the band’s country–soul swing evocatively solid.» Q – 4 Stars ****

Mer om Asker kulturhus