Liv Glaser og Ann-Helen Moen

Klassisk på Venskaben får lanseringskonsert for en ny cd med herlige Mozart-sanger signert Ann-Helen Moen og Liv Glaser!

Det er det en stor glede for Asker kulturhus å være vertskap for lanseringen av Ann-Helen Moen og Liv Glasers nye cd. Gjennom fem års samarbeid har de jobbet med utviklingen av sitt felles Mozart-prosjekt. På Venskaben er vi heldige å få oppleve selve resultatet fra denne plateinnspillingen, personlig presentert av utøverne selv.

Det er knyttet stor spenning til innspillingen – ikke helt uten grunn: Liv Glaser er blitt et begrep for norske musikkelskere. Helt fra debuten i 1960 er hun blitt regnet blant den norske klaverelite, med utallige konserter og opptredener i radio og TV. Hun har turnert Norge på kryss og tvers og gitt konserter i Europa, Midtøsten og Asia. I 2018 ble hun utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin fremragende innsats for norsk musikkliv.

Sopran Ann-Helen Moen er kjent for sine musikalske tolkninger av et bredt repertoar som spenner fra tidligbarokk til de store romantiske komponistene og samtidsmusikk, på såvel konsert- som på operascenen. Hun er kanskje særlig kjent for sine Mozart-tolkninger, og da spesielt for sin Donna Anna (Don Giovanni). Hun gjorde seg også bemerket som Solveig i Peer Gynt under NRKs storsatsing Grieg minutt for minutt og er i det hele tatt blant våre mest celebrerte sangere.

Liv Glaser skriver selv: – For fem år siden ble Ann-Helen Moen og jeg «spleiset» i programmet til Mozart-festivalen i Fredrikstad. Siden den gang har vi samarbeidet – med Mozart! – i  ulike konsertsammenhenger og festivaler som Ringve Museum, Grieg-festspillene og Oslo Kammermusikkfestival. Etter hvert vokste det frem et ønske om å lage en plate. Det var ikke så lett å få til, da Ann-Helen er en ettertraktet sanger her i Norden og Europa for øvrig – og jeg har i min pensjonist-tilværelse heller ikke ligget på latsiden! Men nå er opptakene i boks, og vi gleder oss til å presentere vårt utvalg Mozart-sanger, «Freundstücke» på Venskaben i oktober!

Mer om Asker kulturhus