Iiris Viljanen

Julens vemodigste show er tilbake – nå også i eksklusiv norgesutgave: 20. desember gjør Iiris Viljanen sin første og hittil eneste konsert her til lands!

«Kommer du till julen / kommer du då hem / tillbaks till landet / där du blev till för länge sen»

Ingen låt setter ord på førjulsstemningen like hjerteskjærende som Iiris Viljanens «Brevväxlingar». Det kritikerroste albumet «En finsk jul» kom i 2020, og sammen med sitt band dro hun på en hyllet turné i fjor. Her blir det klassiske finske julelåter i ny tapning, blandet med nyskrevet musikk. Det svenske og finske språket blandes sømløst, og det blir sirlig pianospill, virtuose fløytemelodier og vare toner fra kontrabass og slagverk.

«En finsk jul» fanger følelsen av jul: Når alt stopper opp i noen dager, og man treffer – eller ikke treffer – sin famile. Når man tenker litt ekstra på de som gått bort og ikke er med oss lengre. Følelsen av tiden som går og har gått. Velkommen til en stemningsfull konsert som ikke er redd for armod og elendighet. Kanskje kjennes elendigheten litt lettere å håndtere med litt fin, finsk musikk i ørene?

Medvirkende: Iiris Viljanen: piano, sang Martin Höper: kontrabass Mischa Grind: slagverk Lisa Grotherus: klarinett Nils Berg: klarinett, tverrfløyte, saxofon

«Deppigt och vackert när Iiris Viljanen firar finsk jul.» 5/5 – Dagens Nyheter

Mer om Asker kulturhus