Hekla Stålstrenga
Foto: -

Det nordnorske bandet Hekla Stålstrenga har i snart 20 år levert musikalske karameller som har brent seg fast i minnet hos det norske folk.

De leverer konserter der skyhøy musikalitet kombineres med humor, varme, ettertenksomhet og fest. Etter åtte plater har låtkatalogen fått et anselig omfang. Sanger som «Folketonen», «Har du fyr», «Vise ved vintersolkverv» og «Båtbygger Jo» er uunngåelig når de kommer tilbake til Asker kulturhus. Man kan nesten si at Hekla Stålstrenga er et slags musikerkollektiv der de fem medlemmene møtes for å bryne seg på hverandres ideer og musikk for så å la det gå gjennom det de selv kaller kverna til det umiskjennelige Hekla-soundet. Ragnhild Furebotten og Tore Bruvoll møttes for snart 30 år siden og begynte å spille slåtter sammen. Dette var på mange måter starten bandets karriere, og her utviklet de et samspill som fortsatt er sterkt gjenkjennelig i lyden av Hekla.

Men det var da de tre resterende musikerne kom om bord det musikalske kompasset finkalibrert. Den første øvinga der kontrabassen til Trond-Viggo Solås møtte trommene til Ole-Jakob Larsen er et musikkhistorisk øyeblikk. Det var som to brødre, skilt ved fødselen, endelig fant hverandre igjen og omsider kunne leke sammen. Og Anne, med sin stemme, omfavnet musikken og formidlet tekstene på sin røffe og hjertenære måte og tok de gamle middelalderballadene til et sted de ikke hadde vært før.

Lyden av Hekla Stålstrenga var født.

Hekla Stålstrenga er: Anne Nymo Trulsen Ragnhild Furebotten Ole-Jakob Larsen Trond-Viggo Solås Tore Bruvoll

Mer om Asker kulturhus