Frøkedal

Frøkedal & Familien sitt tredjealbum «Flora» har fått strålende kritikker, og i september kommer de til Asker kulturhus.

Låtene strekker seg fra gyngende hippie-folk til indiepop og felerock. Musikken skildrer spennet mellom ensomhet og fremmedgjøring i en kald verden – og drømmen om tilknytning som alle har i seg. Frøkedal & Familien har gjort seg bemerket med sin milde, tidvis eksentriske, folkpop, og har fått varm omtale i The New Yorker og The Sunday Times, Spellemann-nominasjon og de har spilt live på BBC Radio6. De har skapt et særegent lydbilde av vokal, elgitar, feler, orgel og trommer, samt klimpreinstrument som mandola og baglamas.

Nå kommer bandet til Asker for å presentere musikken der han hører hjemme: i et rom med levende menneske til stede. De trives aller best når de kan stå tett og se publikum i hvitøyet.

– Me lærte oss songane ved å spele dei live for publikum. Det kunne til tider vere halsbrekkande, men det var veldig ærleg. I studio spelte me inn live og hadde blikkontakt heile vegen, sier vokalist Anne Lise Frøkedal.

Mer om Asker kulturhus