En eldre mann med grått hår og skjegg
Foto: Takk, bare bra...

Kurs i forebygging og mestring av nedstemthet/depresjon for deg som er over 60 år. Det er påmelding til kurset.

Du kan få det bedre

Forskning har vist at de metodene du lærer på kurset, som kalles kognitive metoder, er effektive både for å forebygge og mestre depresjon. "Kognitiv" står for tanker eller oppfatninger. Metoden går ut på å lære hvordan du kan endre dine negative tanker og følelser slik at du får det bedre.

OM KURSET:

Oppstart tirsdag 13. september 2022. Kurset går over 9 ganger tirsdager i perioden 13. september-6. desember, med en kursdag av 2 timer kl. 11-13. Påmeldingsfrist 8. september.

Målgruppe: Pårørende over 60 år men åpen for alle som opplever et behov.

Kurset er for personer over 60 år som ikke har det så bra. Mange opplever ulike former fortap som for eksempel dårligere helse, miste venner eller familie etc. Dette kan medvirke til tristhet, smerter, indre uro, engstelse eller depresjon. Kurset er både for deg som ønsker å forebygge depresjon og for deg som føler deg nedfor eller deprimert.

Du får opplæring i ulike mestringsmetoder som kan gjøre det lettere å takle problemer som mange eldre sliter med. Det blir tatt opp ulike temaer som kan hindre god livskvalitet. Kurset er ikke en samtalegruppe hvor personlige problemer diskuteres, men opplæring og hjelp til selvhjelp hvor målet er at du skal få en bedre hverdag. Evaluering har vist at kurset har god effekt ved depresjon og bedrer kursdeltakernes livskvalitet.

VIL DU HA MER INFORMASJON?

Hvis du syns dette kurset høres interessant ut, kan du få en uforpliktende prat med kurslederne. Da kan du også få en vurdering av om kurset kan være til nytte for akkurat deg. Ta kontakt med avdeling Helsefremmende og forebyggende tjenester.

Kontaktinformasjon

Anne Kaarina Tanskanen mob. 90 25 85 90 /

Ingvild Bøkestad Hokke mob. 90 13 84 76 /

Mer om Asker kommunes Helsefremmende og forebyggende tjenester