Stine Nermo og Siril Aufles Valberg
Foto: Privat

Stine Nermo (horn) og Siril Aufles Valberg (klaver) spiller musikk fra 1900-tallets repertoar for horn og klaver

Stine og Siril har tidligere spilt på Asker Kammerkonserter både som duo og i trio, og presenterer denne gangen musikk fra 1900-tallets repertoar for horn og klaver.

Stine Nermo er fast ansatt i Luftforsvarets Musikkorps, fra 2019. Der får hun utfolde seg som solist, kammermusiker og som profesjonell korpsmusiker. Tidligere har Stine hatt et lengre vikariat i Bergen Filharmoniske Orkester, i tillegg til kortere, ukeslange vikariat i forskjellige korps og orkestre. Hun har sin mastergrad fra Norges Musikkhøgskole med Julius Pranevicius og bachelorgrad fra Griegakademiet med Ilene Chanon. Stine er født og oppvokst i Mosjøen. Deltok ved mange arenaer der den gang hun bodde hjemme. Nå bor og jobber hun i Trondheim. Stine har spilt på mange store scener i Europa og verden. Av noen kan nevnes, Royal Abert Hall og The Proms, Concertgebouw, Oslo Konserthus, Grieghallen. Hun har deltatt på Festspillene i Bergen, Festspillene på Helgeland, Nordland Musikkfestuke, WASBE i Taiwan, blant annet.

Siril Aufles Valberg er opprinnelig fra Mosjøen i Nordland men har de siste årene vært bosatt i Oslo/Bærum. Hun har både bachelor- og mastergrad i klaver fra Norges musikkhøgskole med Håvard Gimse, Jens Harald Bratlie og Jorunn Marie Bratlie som sine lærere. Siril har lang erfaring både som solist og som kammermusiker og har i tillegg deltatt i flere internasjonale pianokonkurranser. Som solist med orkester har hun bl.a fremført E. Grieg pianokonsert i a-moll, S. Rachmaninoff pianokonsert nr. 2 i c-moll og Beethoven pianokonsert nr. 3 i c-moll. Siril har deltatt på flere mesterklasser med anerkjente lærere som Olga Kern, Leif Ove Andsnes, Einar Steen Nøkleberg, Liv Glaser og Jiri Hlinka. Hun har mottatt flere priser for sitt spill og har tre ganger blitt valgt ut som solist med orkester under «Unge solister fra Helgeland». De siste årene har hun opptrådt på bl.a Oslo kirkemusikkfestival, Oslo Kammermusikkfestival, Festspillene på Helgeland og Kaunas Piano Fest i Litauen. 

Mer om Asker Kammerkonserter