Lise Strandli Pedersen, Teemu Ikonen, Tanja Carita Ikonen
Foto: Tanja C. Ikonen

Musikk av Mozart, Kaski, Fauré, Boulanger og Milhaud - med en lokalhistorisk forbindelse. Tanja Carita Ikonen, Lise Strandli Pedersen og Teemu Ikonen

Tanja Carita Ikonen, klarinett

Lise Strandli Pedersen, fiolin

Teemu Ikonen, klaver

Tanja Carita Ikonen og Teemu Ikonen er finske musikere bosatt i Sandvika. De spilte for første gang sammen i 2004, og har siden holdt en rekke konserter bl.a. i Musica Nova Helsinki Festival, E5 Festival, Kajaanin runoviikko og ved flere anledninger i Norge, bl. a. ved Festspillene i Bergen. De har begge tidligere spilt i konsertserien Asker Kammerkonserter på Venskaben.

Begge har høyere utdanning fra hjemlandet både som utøvende musikere og pedagoger. Teemu har i tillegg en mastergrad fra Griegakademiet i Bergen, og underviser ved Asker kulturskole. Han er ettertraktet som akkompagnatør og kammermusiker.

Tanja har en mastergrad i kammermusikk fra Sibelius-akademiet. Hun spilte sin mastergradskonsert  i 2014 sammen med sin kommende ektemann Teemu. Samme år fullførte hun en mastergrad i direksjon samme sted og fikk kunstnerisk arbeidsstipend fra Finsk Kulturforbund. I tillegg vant hun 2. pris i NWBC Internasjonal dirigentkonkurranse. Nå deler hun sin tid mellom å være klarinettist og dirigent.

Fiolinist Lise Strandli Pedersen har sin musikerutdannelse fra Oslo og Bern (Sveits). Hun spilte i 19 år i Oslo-filharmonien, og var i en årrekke lektor i fiolin, bratsj og kammermusikk ved Asker kulturskole. Hun har bred erfaring som kammermusiker og solist og har siden 2000 arrangert og spilt kammerkonserter i Asker og omegn. Hun er siden 2014 kunstnerisk og administrativ leder for konsertserien Asker Kammerkonserter. Hun er spesielt interessert i Askers musikkhistorie og musikkliv, og utga i fjor boken "Fra musikklivet i Asker 1890-1930" og tidligere en solo-CD med musikk av Asker-komponister.

Mer om Asker Kammerkonserter