S.E.A. og Bjørn Skjelbred
Foto: F. H. Evensen

S.E.A. er en nystartet pianotrio som består av Bjørn Skjelbred (piano/komposisjon), Terje Engen (trommer) og Tine Asmundsen (kontrabass).

Trioen spiller hovedsakelig Skjelbreds originalkomposisjoner, som beveger seg i et skiftende musikalsk landskap, med sterkt fokus  på det kompositoriske ved siden av det improvisatoriske. Komposisjonene er i stor grad gjennomkomponerte, og har mange ulike formdeler. Også improvisasjonsdelene bærer preg av dette. Skjelbreds låter har ofte et lyrisk preg, men tar også veien om original rytmikk, og har stor variasjon i genre. Skjelbred drar veksler på alt fra tradisjonell jazz, pop og klassisk musikk, med en sterk melodisk åre.

Skjelbred er mest kjent for sitt virke som samtidskomponist, men har lang fartstid som rytmisk utøver, bl.a. fra Jens Wendelboes Big Crazy Energy Band og sin egen kvartett Urban Visions som ga ut innspillingen «urban songs» i 2005. Terje Engen og Tine Asmundsen trenger ingen utdypende presentasjon, begge har lang fartstid som utøvende musikere innen flere genre, men spesielt innen jazzen.

Mer om Asker Kammerkonserter