Åsbjørg Ryeng og Karl Espegard
Foto: Per Ole Hagen

I det som kan beskrives som en ny bølge av unge norske tangomusikere står fiolinist Karl Espegard og bandoneonist Åsbjørg Ryeng i fremste rekke

Sammen var de med å starte det kritikerroste bandet El Muro Tango i 2016, noe som innledet en omfattende internasjonal konsertvirksomhet og samarbeid med kjente argentinske artister som Omar Mollo, Juan Villarreal og Chino Laborde. Som duo vinner de hjertene til publikum med sine virtuose og emosjonelle opptredener, enten de spiller tradisjonell tango eller den lengselsfulle og energiske musikken til Astor Piazzolla.

Åsbjørg Ryeng har i de siste årene markert seg som en fremtredende nordisk representant for bandoneon, og opptrer over hele verden med et repertoar som spenner fra klassisk og samtidsmusikk til populær- og folkemusikk. Hun har vært solist med blant annet Kringkastingsorkesteret, Trondheim Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske Orkester og Trondheimsolistene. Med spesialisering i argentinsk tango har Åsbjørg jobbet med grupper som El Muro Tango, Tangueros del Norte og Los Osos Polares. Hun har studert med noen av legendene fra bandoneonverdenen, inkludert Juan José Mosalini, Julio Pane, Pablo Mainetti og Victor Lavallen.

Karl Espegard er fiolinist fra Drammen med utdanning fra Barratt Dues Musikkinstitutt, Hochschule der Künste Bern og Norges Musikkhøgskole. Han har medvirket i kritikerroste produksjoner ved Det Norske Teatret og Nationaltheatret, og jobbet med artister og ensembler som Herborg Kråkevik, Alexander Rybak, Tora Augestad og Det Norske Blåseensemble. Med internasjonale tangoensembler som El Muro Tango og Los Milonguitas har han reist over store deler av verden og gitt konserter i prestisjefylte konsertsaler som Amsterdams Royal Concertgebouw, Moscow International House of Music og Konzerthaus München.

Mer om Asker Kammerkonserter