Dame i sort/ hvitt
Gratis

- i regi av Foreningen Norden

Velkommen til Skumringstimen på Asker bibliotek!

I regi av Foreningen Norden inviterer Nordisk litteraturuke i år barn og voksne til høytlesingsarrangementer med drømmer og lengsel som tema. Den seneste tiden har vært preget av sosial distansering og stengte grenser. Er det noe som forener mennesker over landegrensene, er det drømmer og lengsel! Det vi drømmer om og lengter etter, er forskjellig fra person til person, men følelsene er universelle. Litteraturen har til alle tider hjulpet oss å drømme oss bort, noe som kanskje har vært særlig viktig under pandemien.

I Skumringstimen får vi bli med inn i den klassiske romanen «Katrina» av Sally Salminen. Vi blir kjent med den unge Katrina som lokkes inn i giftemål med en fattig sjømann gjennom at han maler opp et forskjønnet bilde av parets fremtid sammen. Fortellingen om Katrinas liv er en sterk skildring av en ålandsk kvinneskjebne som gjennom årene har blitt lest og elsket av mange.

Arrangementet vil blant annet inneholde høytlesning og en uhøytidelig quiz om Norden. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Mer om Asker bibliotek