Mann i mørk jakke
Foto: Agnete Brun
Gratis

- om sin nye bok "304 dager".

Ferskere enn dette får vi ikke litteraturen! Og Askerbibliotekene er så glade for å få forfatter Simon Stranger og hans nye "304 dager" på besøk. Med Strangers egne ord blir vi kjent med to skjebner- og en sterk historie som i disse dager er mer aktuell enn noen gang.

"I mars 2015 står Afghanistanveteranen Nicholas alene i skogen bak huset, klar til å ta sitt eget liv, da han innser at han er nødt til å varsle sine nærmeste. Han lover moren sin å holde seg i live til jul, som er 304 dager unna. Gjennom 304 fragmenter fortelles to fortellinger: Nicholas går til krig fordi han vil være med på å gjøre verden til et bedre sted, men ender med å få livet sitt revet i småbiter. Arman er tre år gammel da Sovjet invaderer Afghanistan. Som voksen skal han slutte seg til Taliban for å beskytte landet sitt - blant annet mot norske soldater. 304 dager er en roman om krig og vennskap, kjærlighet og familie. Den handler om måten livene våre er vevet sammen på, til en fortelling som strekker seg tusenvis av år bakover i tid. Mest av alt handler den om kampen for å komme seg gjennom et krigstraume, og forsøke å overleve freden."

Simon Stranger (f. 1976) er fra Oslo. Han har siden debuten i 2003 utgitt en rekke bøker for barn, ungdom og voksne, og ble i 2014 nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for «De som ikke finnes». Bøkene har høstet svært gode kritikker og er oversatt til femten språk. «Leksikon om lys og mørke» (2018) var hans femte roman for voksne, den ble tildelt Bokhandlerprisen i 2018, og er oversatt til over 20 språk.

OBS! Begrenset antall plasser! OBS! Begrenset antall plasser! Registrering for deltagelse på arrangementet åpner 15. september, og kan gjøres i bibliotekets skranke, pr. telefon 66909656 eller e-post .

Mer om Asker bibliotek