Portrettfoto av Ingvar Amjørnsen og Alf van der Hagen
Foto: Alf van der Hagen. Foto: Sigurd Fandango/Oktober forlag. Ingvar Ambjørnsen. Foto: Marie Sjøvold/Cappelen Damm 
Gratis

Hør Alf van der Hagen fortelle om Ingvar Ambjørnsens liv og veien fram til et rikt og elsket forfatterskap hvor også outsiderne har sin naturlige plass.

Helt siden debuten har Ingvar Ambjørnsen skrevet frem karakterer som står på kanten, eller på utsiden, av samfunnet, karakterer preget av angst og psykisk uro, rus og utenforskap, men også av varme og humor, vennskap, solidaritet ... og ikke minst sterke naturopplevelser. Bøkene hans har blitt folkelesning, høyt elsket av både unge og voksne lesere.  

I dette foredraget forteller Alf van der Hagen om Ingvar Ambjørnsens begivenhetsrike liv: om oppveksten i Larvik, om friluftsmennesket, naturverneren og "frikeren”, og om år etter år uten fast adresse i Oslo før han flyttet til Hamburg i 1985 og ble en av Norges mest produktive og populære forfattere. 

Foredraget er basert på Alf van der Hagens kritikerroste samtalebok Ønsk meg heller god tur fra 2023. Dette er det nærmeste vi kommer en selvbiografi fra Ingvar Ambjørnsen, som i dag er rammet av alvorlig sykdom. Gjennom ni lange kvelder og netter i Hamburg har han fortalt sitt liv i åpenhjertige samtaler, og i boken får leserne være med som flue på veggen. 

 

Utenforskap 

Gjennom utvalgte arrangementer vil Askerbibliotekene i år sette fokus på utenforskap. Det å havne på utsiden av fellesskapet er vondt for dem som rammes, men det er også et problem for fellesskapet, og for demokratiet. Unge og eldre synes å være særlig utsatt. Ved å undersøke ulike former for utenfor/innenfor, håper Askerbibliotekene å bidra til litt større bevissthet rundt utenforskap. Kanskje har vi alle noe å bidra med for at færre skal føle seg utenfor?  

    

Fotokred: Alf van der Hagen. Foto: Sigurd Fandango/Oktober forlag. Ingvar Ambjørnsen. Foto: Marie Sjøvold/Cappelen Damm 

Mer om Asker bibliotek