Mennesker, fly og stridsvogner
Gratis

- En samtale med Kolloen, Jaklin og Corell.

 Velkommen til en kveld fylt med sterke historier og litteratur fra 2. verdenskrig. Gyldendal har tatt med seg tre av sine største forfattere innen nettopp krigslitteratur- og inviterer til en unik og interessant kveld i programleder Hilde Sandvik sin regi.

«Er dere ikke ferdige med krigen snart?». Nei, er svaret da. Ikke vil vi det, og ikke skal vi det. Fortellingene må nå ut med nye stemmer og til nye generasjoner.

Ingar Sletten Kolloen, kommer med bind to av UNDER KRIGEN – Nå må vi tåle alt.  Kolloen spenner opp det store lerretet – han skriver om nazister og motstandsfolk, om hverdagsliv, sorg og svik. Målet hans er å fortelle: Slik var det å leve – under krigen.

Asbjørn Jaklin har krigen som spesialfelt. Nå handler det om gulltransporten– om hvordan embedsmann og politikere viste kløkt og snarrådighet og reddet de norske gullreservene. En spektakulær historie.

Og i over tre år har historiker Synne Corell jobbet heltid ved HL-senteret med denne boka. Den tar for seg de økonomiske sidene ved det norske holocaust – den såkalte likvidasjonen – og setter dette i sammenheng med de øvrige forfølgelsene – og deportasjonen. Denne boka kommer til å kaste nytt lys over den store debatten som pågår om det norske holocaust.

Hilde Sandvik er en norsk journalist og tidligere kultur- og debattredaktør i Bergens Tidende. Sandvik er utdannet cand.philol. fra Universitetet i Bergen.

Mer om Asker bibliotek