Gratis

- Om "Forklaringen", i samtale med forfatter Ida Frisch

Velkommen til GodBok, et møte mellom to forfattere- og et dypdykk i den kritikerroste romanen "Forklaringen" av Gaute Heivoll.

"November 1967. En femten år gammel jente blir funnet knivstukket i et skogsområde like utenfor sentrum. Avisene tar frem krigstypene. Hele byen befinner seg i sjokk. Hvem kan ha gjort dette? En ung mann kommer raskt i politiets søkelys. Arne Isaksen er tjueen år gammel. Han har allerede en historie med ordensmakten, og betegnes som «åndssvak». De tar ham med til stasjonen i byen, og han tilstår. Likevel er det noe som ikke stemmer med forklaringen hans.

Utviklingen i saken er uvanlig og full av overraskelser. For jo nærmere politiet kommer oppklaringen, desto mer uforklarlig blir det som har hendt."

I samtale med Ida Frisch vil Gaute Heivoll ta oss med inn i sin siste bok, Forklaringen. En roman om menneskene på utsiden: De fordømte og de urørte. Det er også en roman om vår tørst etter mening i møte med det meningsløse, hvor det til slutt kanskje ikke er selve forbrytelsen som er den største gåten, men mennesket i seg selv.

Gaute Heivoll:

Gaute Heivoll (f. 1978) debuterte i 2002 og har siden skrevet både romaner, noveller, dikt og barnebøker. Han har også vunnet en rekke priser, deriblant Brageprisen i 2010 for romanen Før jeg brenner ned.

Ida Frisch: Ida Frisch (f. 1990) har en bachelor i drama og teaterkommunikasjon, og jobber både på og av scenen med tekst. 

Hun debuterte med romanen Klør i 2018, og ga våren 2020 ut diktsamlingen Kjære Grønland.   

Mer om Asker bibliotek