Forfatter Bjørn Hatterud på kjøkken med gul, blomstrete tapet
Foto: Agnete Brun
Gratis

I forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse, har vi invitert Bjørn Hatterud til en samtale om den nye boka hans "Blokka på Bjerke".

I tretten år har Bjørn Hatterud bodd i ei blokk i Groruddalen i Oslo. Da Bjørn flytta inn, var mange av beboerne gamle. Bjørn ble nær venn med flere av naboene, som krigsseileren Bjarne, som bodde vegg i vegg, og Ester i første etasje, som en gang var ei fattigjente på Langøyene. På tretten år har Bjerke gått fra å være et slitent nabolag til et populært område. På samme tid har Bjørn gått fra uføretrygd og et bunnpunkt i livet, til karriere med verv, priser og nye muligheter.

Vi har invitert Bjørn Hatterud til biblioteket til en samtale om utenforskap, inkludering og "Blokka på Bjerke". Verdensdagen for psykisk helse markeres denne uka, og årets tema er #lagplass og en oppfordring til å gjøre våre møteplasser mer inkluderende for alle.

Bjørn Hatterud  er forfatter, kulturskribent, kunstkritiker, kurator og musiker og har tidligere utgitt blant annet "Mot normalt" (2018) og "Mjøsa rundt med mor" (2020) der han tar opp temaer som klasseskiller, by/land, annerledeshet og fordommer. Men også muligheter, klassereiser og drømmen om den store verden.

Det er bibliotekar Linda R. Solheim som leder samtalen med Bjørn Hatterud

Foto: Agnete Brun

Mer om Asker bibliotek